El formatge a la planxa és un encert sorprenent, està deliciós. L’únic secret que té preparar formatge a la planxa és triar el més adequat perquè no es fongui quan el poses a la planxa. Per la resta, només cal marcar-ho a la planxa, i llest per menjar. Pot ser el complement perfecte de les amanides, i en sandvitx també queda boníssim.

El formatge més adequat per fer a la planxa ha de ser formatge fresc de cabra, però cal no confondre-ho amb el formatge de Burgos, no té res a veure.

Un altre formatge que sent de vaca queda deliciós a la planxa, és el formatge italià Provolone. Es pot prendre fet a la planxa com a aperitiu perfecte, o acompanyat de confitura de prunes, de tomàquet o amb mel. Com a complement d’una amanida d’espinacs i pastanaga queda rodó.

La PREPARACIÓ del formatge a la planxa és així de senzilla.

 

  • Escalfar una paella plana o planxa sense gens d’oli, a temperatura alta.
  • Tallar rodanxes de formatge de 1,5 cm. de gruix, aproximadament.
  • Quan la paella estigui molt calent, col·locar els talls de formatge i marcar-les, volta i volta, fins que es daurin per totes les seves cares. És important fer-ho amb la paella o la planxa ben calenta. Es fa en pocs segons, de manera que cal estar pendents que no es cremi.
  • Retirar el formatge de la planxa amb una espàtula i servir amb amanida o amb la nostra confitura preferida. En sandchwich amb rodanxes fines de tomàquet i una mica de ruca queda espectacular.