Entre les propietats nutricionals de les mongetes cal destacar el seu contingut en ferro, superior al de les mítiques llenties. Aporten més gran quantitat de vitamines del grup B, el que juntament amb el ferro les converteixen en un aliment preventiu i pal·liatiu de diferents tipus d’anèmies.

Els hidrats de carboni de les mongetes, i dels llegums en general, són d’assimilació lenta. Això és de vital importància per als diabètics, els qui poden consumir el producte sense cap temor.

Les mongetes tenen tant fibra soluble com insoluble. La fibra soluble ajuda a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang. I la fibra insoluble regula el trànsit intestinal, especialment la fibra dels llegums combat el restrenyiment.

Les propietats nutricionals de la mongeta blanca es completen amb un excel·lent aportació de potassi, moderador de la tensió arterial. També de fòsfor, indispensable per a la memòria i el sistema nerviós en general, I magnesi, un altre mineral de regular el correcte funcionament del sistema nerviós i combat la fatiga.

En contra de la creença popular, l’aportació calòrica de la mongeta és baix i apropiat per perdre pes. Per l’efecte saciant de la seva aportació en fibra es consumeix poca quantitat del producte  i gairebé no aporta greix.