Entre la nostra varietat de formatges nacionals i internacionals destaquem els següents per les particularitats que presenten:

 

 • MONTBRÚ SEMICURAT:  Formatge semicurat de cabra  de textura tova i gust lleugerament àcid, amb un aroma fresc cítric i un pas en boca suau i gustós.

 

 • GARROTXA DE SANT GIL D’ALBIÓ:  Formatge de pell florida, textura suau i tasta aromàtic i elegant. Elaborat amb llet pasteuritzada de cabra, de quallada enzimàtica i una mica àcida. Premsat i lleugerament salat es caracteritza per la seva maduració de 6 setmanes. Durant aquests temps, un fong que creix a la seva escorça, el “penicillium gris”, en neutralitza l’acidesa, endolcint-lo i donant-li un toc de bodega. El resultat n’és un formatge semi madurat i de textura cremosa i dóna molt bon resultat en taules de formatges.

 

 • CAMPO  ORO AÑEJO ( León):  Formatge pur d’ovella de gran sabor i pasta molt compacta. Formatge  que sense ser aspre al paladar, destaca per el seu aroma i buquet inigualables per als amats del formatge. Guardonat al World Cheese Awards 2014.

 

 • PECORINO TARTUFO :  Formatge italià, elaborat amb llet crua d’ovella i capes de tòfona negra en el seu interior.
  Els formatges Pecorino deuen el seu nom a la paraula Pécora, que significa ovella en italià.
  Escorça de color groc palla (permet veure la tòfona en cada mos) i pasta dura, s’esmolla en tallar-ho, i ofereix un sabor làctic amb un final lleugerament picant. Millor formatge del món en la seva categoria.  Una delícia per al paladar. World Cheese Awards.

 

 • BRIE AMB TÒFONA:  Brie francès elaborat amb llet crua de vaca. Pasta cremosa, i escorça rovellada, amb tòfona d’estiu en el seu interior de primera qualitat.

 

 • MORBIER :  Formatge francès de pasta semi tova amb una fina capa de cendra al centre, “carbonus oficinalis” que originàriament separava la quallada de la llet de primera hora del matí i de la tarda. Pell rentada de color lleugerament ataronjat, pasta de sabor prominent en boca.

 

 • ROGERET :  Formatge francès petit i rodó amb pell natural. Durant la seva maduració es renta amb llet de cabra el que li confereix un sabor característic. Pasta cremosa i delicada, amb un suau sabor a bolets. Escorça amb floridura blanca
  Medalla de Bronze París 2015.

 

 • BETTINE GRAND CRU:  Formatge holandès vell, de cabra madurat durant almenys 10 mesos. Atorgat ‘Millor Formatge del Món “en una competició internacional important en el Regne Unit en 2006. Aquest formatge de cabra vell té un deliciós sabor fort i que realment va bé amb un bon got de vi. Pasta dura, similar a un gouda fermier (de granja).

 

 • STILTON OPORTO :  Formatge anglès semi tou curat amb “Penicilium roqueforti”, i adobat amb Oporto de primera qualitat. Es pren en diferents graus de maduració: tendre, semitou i tou. La seva pasta pot ser de color blanc o taronja. És el formatge blau amb més calories. En el cas dels tendres, quan és al pèl seu consum, es forada l’escorça i s’introdueix l’oporto o xerès i es menja amb cullera. Als Pubs anglesos, es serveix per menjar: Pa, stilton i Cervesa