1. Els llegums són una font principal de proteïna d’alt valor nutritiu i molt poc residu, la qual cosa és molt beneficiosa per a la salut.
  2. Actualment la font de proteïna procedeix majoritàriament del món animal. Per digerir les proteïnes d’origen animal nostre organisme ha d’esforçar molt més que amb la proteïna vegetal. A més, el cos també ha d’eliminar algunes toxines derivades del consum de proteïna animal, una cosa que s’estalvia amb les llegum.
  3. Necessitem regular la nostra dieta cap a una menys hiperproteica, i els llegums ens ajuden a això. Seria convenient reduir la quantitat de proteïna animal que consumim i afavorir una de millor qualitat nutricional i millor qualitat en el seu cultiu, com passa amb els llegums.
  4. Els llegums suposen una font també de fibra que facilitarà el tracte intestinal.
  5. La quantitat necessària de llegums per saciar és molt més petita que la d’altres aliments d’origen animal. Això suposa també un estalvi econòmic.
  6. Els llegums són molt versàtils a l’hora de cuinar-se, poden preparar-infinitat de receptes en fred i en calent.
  7. A cada estació de l’any podem usar diferents tipus de llegums.