INGREDIETNS per al salmorejo:

  • 1 quilogram de tomàquets madurs
  • 100 grams de formatge en crema
  • 100 grams de formatge semicurat
  • 100 mil·lilitres de nata líquida
  • 150 grams de pa amb molla del dia anterior
  • 1 gra d’all sense el germen
  • 200 mil·lilitres d’oli d’oliva verge extra
  • Surt a gust

 

PER A LA GUARNICIÓ:

  • Ou cuit a rodanxes
  • Formatge semicurat a tires

 

ELABORACIÓ:

Renta bé els tomàquets i talla en quarts, llevant el peduncle. Posa els tomàquets en el got de la batedora i bat durant 2 minuts a velocitat creixent.

A continuació, treu l’escorça al formatge semicurat i part en trossos petits.

Afegeix el gra d’all, la nata líquida, el formatge semicurat i el formatge en crema al vas de la batedora. Bat un minut a velocitat mitjana.

Finalment, afegeix el pa en trossos petits, la sal al teu gust i l’oli d’oliva verge extra. Barreja amb la batedora tots els ingredients fins que quedin integrats perfectament. En cas que sigui massa espès, afegeix una mica d’aigua i barreja de nou. Prova per veure com està de gustos i rectifica en cas de ser necessari.

Abans de servir  fica a la nevera durant unes hores perquè estigui ben fred.

Decora per sobre el salmorejo col·locant una o dues rodanxes d’ou cuit i les tires de formatge semicurat.