Si t’agraden les torrijas de Setmana Santa però després tens remordiments, aquí tens la forma de fer-les AL FORN sense oli, torrijas baixes en calories! Amb menys de la meitat de calories que les tradicionals, i surten bones!

INGREDIENTS per a les llesques amb ou:

1/2 litre de llet desnatada o llet vegetal (ex. Beguda de civada)
10 llesques de pa del dia anterior
50g de panela o 25 g de xarop d’atzavara
la pell de mitja llimona
canyella mòlta
1 ou

INGREDIENTS per al ALMÍVAR de les llesques amb ou:

8 cullerades de mel o xarop d’atzavara
8 cullerades d’aigua

PREPARACIÓ:

1. Preescalfa el forn a 180ºC.

2. Afegeix la llet, la panela, la pell de la llimona i canyella al gust a una olla petita i s’escalfa a foc mitjà-alt.

3. Remou fins a aconseguir que la panela es dissolgui i apaga abans de trencar el bull.

4. Talla el pa en llesques i deixa-les a remull en la barreja de llet amb canyella i sucre aproximadament 10 segons per cada costat.

5. Cobreix la safata del forn amb paper d’enfornar i incorpora les llesques de pa mullades en llet.

6. Bat un ou i afegeix la meitat a la cara superior de les llesques de pa que has col·locat damunt del paper de forn.

7. Col·loca la safata al forn i deixa que es daurin durant 7-8 minuts NOMÉS PER LA CARA SUPERIOR a 180 graus centígrads (de fer amb ventilació).

8. Treu la safata, dóna-li la volta a les llesques i aplica’ls una capa d’ou batut per l’altra cara.

9. Torna a incorporar la safata al forn i deixa que es facin per l’altra cara durant altres 7-8 minuts.

10. Mentre es couen les llesques amb ou, barreja 8 cullerades de mel o xarop d’atzavara amb la mateixa quantitat d’aigua en una olla petita i posa-la al foc. Remou i s’apaga quan els ingredients s’hagin barrejat, el resultat serà el almívar.

11. Treu les torrades del forn i rega amb una cullerada sopera d’almívar per la cara superior.

12. Quan vegis que les torrades han absorbit l’almívar, dóna’ls la volta i afegeix una altra cullerada d’almívar per l’altre costat.