INGREDIENTS per 5 persones:

 

  • 500 gr. Arròs carnaroli amb tromptes
  • 1 Ceba grossa
  • 1 got de vi blanc
  • 2 Cullerades soperes d’oli
  • 3 pastilles de mantega petites
  • 1 litre i quart de brou d’au o verdura
  • 50 gr. de Parmesà
  • Sal

 

Preparació

En una olla escalfem el brou i el rectifiquem de sal.

 

Tallem la ceba a daus petits i la sofregim a foc lent en una paella amb l’oli i una pastilla de mantega fins que quedi ben rossa.

 

Tot seguit i aboquem el got de vi i esperem que redueixi del tot.

 

Una vegada estigui fet i tirem la bossa d’arròs i la rossegem barrejant-lo amb la ceba durant 1 minut.

 

Apugem el foc i anem afegint el brou calent de manera que quedi sucós però no inundat i el remenem continuadament durant els primers deu minuts, continuem afegint el brou lentament deu minuts més fins que als 20 minuts  totals de cocció se l’hagi begut tot.

Un cop apaguem el foc afegim dues pastilles de mantega, el Parmesà i tornem a remenar fins que s’hagin desfet del tot la mantega, el formatge i quedi la tradicional textura cremosa.

 

Bon profit!