El Roquefort és un formatge francès adorat per molts amants formatgers però també de vegades incomprès per la seva personalitat potent.

Formatge roquefortDe qualsevol manera, bé sigui sol o incorporant amb ingredient a innombrables receptes, aporta una toc molt especial capaç de transformar positivament els plats.

Combinat amb verdures també queda exquisit, anima’t a preparar aquesta recepta i et solucionarà molts sopars d’estiu, o de qualsevol altra època de l’any!

 

INGREDIENTS (4 persones aprox):

– 4 llesques pa de pagès

una albergínia pelada i tallada a daus

2 cebes Figueres tallades en juliana

– 2 pebrots verds italians picats

– sal, oli d’oliva verge extra

– 150g. de formatge Roquefort

un grapat de nous pelades

 

PREPARACIÓ:

  • Sofregir les verdures amb una mica d’oli i sal, a foc lent i remenant de tant en tant, fins que estiguin tovetes.

 

  • Sobre una safata de forn folrada amb paper d’enfornar, posar les llesques de pa. Quan les verduretes estiguin a punt repartir sobre el pa i escampar per sobre el roquefort a trossets petits i les nous, també trossejades.

 

  • Enfornar uns 10 minuts a 200 º C o fins que comencin a daurar-se.

 

  • Gaudir la torrada acompanyada d’un vi blanc jove, ben fred.

 

Salut i bon profit!